tirsdag den 29. januar 2008

Ny stout

Ja, jeg ved det godt. Det er igen længe siden, jeg har opdateret. Men det er nu mest fordi jeg ikke har brygget i de sidste par måneder. Men i lørdags fik jeg tage mig sammen igen. Denne gang stod den på stout igen. Det er næsten samme opskrift som Strandvejen Stout, men dog med få modifikationer. Jeg har holdt lidt igen med bitter humlen, sænket andelen af basis malt, og skiftet gær. Det gør at den ikke længere kan kaldes en foreing ekstra stout, men den passer sådan set heller ikke ind i nogen anden kategori, så den bliver lidt svær at klassificerer. Måske ender den som en Chocolate Stout, for den dufter helt vildt af chokolade pt. Men det kan jo ændre sig i de nærmeste par uger. Selve brygningen gik som planlagt. 26l med en og på 1070, og en effektivitet på 79%. Den er efterhånden ved at være stabil omkring 80%, så det er da meget rart. IBU ligger på 35 og EBC på 104.

Ellers er der ikke sket det store. Jeg er kommet lidt videre med fadølsanlæget, da jeg har fået koblinger. Men det er stadigt uafklaret hvordan jeg vil køle øllet, og jeg mangler stadigt at få noget CO2.

I OHBL er der ved at ske store sager. Vi skal over og være en forening, så vi holder stiftende generalforsamling på næste møde. Dette sker mest for at komme til at fremstå som en mere professionel sammenslutning, overfor vores samarbejdspartnere, som fx. Øl festivallen ved Cafe Biografen og Odense Kommune.

Ingen kommentarer: